Viime viikolla kävimme vastaavan työnjohtajamme kanssa julkisivu-, pohjapiirros- ja asemapiirustuskuvat läpi. Hän keksi huomautettavaa vain kahdesta kohtaa. Ensimmäiseksi lisäsimme lumiesteitä talon etupuolelle sekä varaston katon kohdalle. Kaikilla kulkureiteillä kun on hyvä olla esteet.  Lisäksi kiinnitettiin huomiota etukuistin kohdalla olevan makkarin ikkunaan, joka vaatisi turvalasin myös ulkopuolelle, koska terassin lattian ja ikkunan alareunaan jää liian pieni väli (en nyt muista oliko mitta oltava vähintään 700mm, jotta turvalasia ei olisi tarvittu ulkopuolelle). Minkähänlainen lisäkulu tästä tulee?

Suurensimme hieman keittiön ikkunan leveyttä ja eteläisen puolen makkarin ikkunan korkeutta. Olimme puhuneet DT Varhalan kanssa, ettei makkarissa välttämättä tarvitse olla tuuletusikkunaa. Kuviin oltiin kuitenkin piirretty tuuletusluukullinen ikkuna, joten kysäisin sitten, että tuleeko tästä meille lisäkustannusta, sillä tuuletusluukullinen ikkuna oli kalliimpi. Varhala kuitenkin lupasi, että tässä tapauksessa meitä ei veloitettaisi, vaan hän hoitaa tarvittaessa asian eteen päin, jos jotain sanomista tulisi. Hieno juttu =)

Mietimme kovasti, josko takapihan terassia olisi sittenkin saanut hieman syvempänä katettuna, mutta katettua terassia ei pysty jatkamaan ilman katon kaltevuuden muuttamista tai katon korottamista, joten tulee liian kalliiiksi. Tyydymme 202cm syvään terassiin.

Halusimme myös hieman porrastusta niin, ettei talo ole niin paljoa tallin takana. Tämä helpottaa samalla talon saamista hieman tasaisemmalle maalle. Lisäksi kodinhoitohuoneen oven puoleinen piha naapurin rajaan asti laskee tasaisemmin tämän muutoksen myötä.

Talousrakennuksen autotallin ja varaston väliin lisäämme välioven ja huomasimme, että tallin ikkunat oli nyt merkitty valkoisiksi reunoiltaan. Haluamme ne myös tummanharmaiksi, kuten talossakin.

IMG_0300-normal.jpg

Kävin tänään näyttämässä kuviamme myös Mäntsälän kunnan rakennusvalvonnassa. Mitään huomautettavaa ei periaatteessa ollut. Ainoa ehdotus oli muuttaa teknisen tilan ovea 10cm leveämmäksi. Kun teemme tontista kaupat marraskuun loppuun mennessä, voimme heti perän hakea rakennusluvankin, vaikka aloittaisimmekin rakentamisen vasta keväällä.

IMG_0299-normal.jpg

Mäntsälän suurin kauppa taitaa olla lähiaikoina K-Supermarketista laajennettu Citymarket. Tämä saattaa sitten tulevaisuudessa olla meidän ruokakauppamme, sillä lähempänä ei toistaiseksi ole muutakaan kauppaa. Luulisi että tulevaisuudessa juna-aseman läheisyyteen tulee esim. K-market tai Alepan tyyppinen ruokakauppa. Kysyntää tällaiselle palvelulle olisi kasvavalla seudulla.