Saimme vihdoin palautettua tarkastetut talon ja tallin kuvat Design talolle. Yllättävän rivakasti selvittiin, sillä kun kuvat 2 viikkoa sitten tuli postilaatikkoon, ei meillä edes ollut vastaavaa työnjohtajaa. Olimme 10 päivän palautusajasta neljä päivää myöhässä. Meidän tapauksessamme asialla ei ole niin tulipalokiire, koska rakentaminen alkaa viimeistään vasta kevällä 2014.

Piti vielä muutama seikka tarkistaa DT:n Varhalalta, ennen kuin uskalsin laittaa kuoren kiinni ja postin vietäväksi. Tarkistettujen kuvien muutokset kun ovat nyt kaikki tehty, eikä niihin voi enää palata. Kirjeen sulkeminen oli siis iso askel ja nyt sitten odotellaan varmasti ainakin pari viikkoa, että saadaan lopulliset kuvat, joiden kanssa voidaan kysellä tarkempia tarjouksia maanrakennustöistä.

Huolenaihe siis koski juuri tätä radonputki/-huopa-asiaa. Huopa siis kuuluikin jo meille tehtyyn talopakettitarjoukseen. Putki tulee maanrakennusfirman kautta ja asennus myös.

Soittelin tänään jo vahvalle maanrakennusurakoitsijaehdokkaalle, ja kyselin heidän mielipidettään maatöiden aloittamisesta. Tulimme siihen tulokseen, että joulu-helmikuussa ei tosiaan ole järkevää alkaa tehdä kaivuuhommia ja pohjia. Meille ehdotettiin, että voitaisiin marraskuussa rakennusluvan saatuamme tasoitella tonttia, pilkkoa puut pinoon ja jättää mahdollisimman tasainen tontti talveksi odottelemaan sitten maaliskuussa alkavaa pohjatyöurakkaa. Olisi kuulemma sitten helppo vain aurata lumet pois tasaiselta tontilta ja alkaa kaivamaan pohjia, jotta saisimme talotoimituksen sitten hyvin vielä viikolla 15, kuten nyt alunperin ollaan suunniteltu.