Tällä viikolla ollaan edetty rakennusptojektissamme iso askel. Teimme nykyisestä myynnissä olleesta talostamme kaupat eilen. Viikkoon on riittänyt jännitystä kun välittäjämme ilmoitti maanantaina, että ostajan pankki vaatii talostamme täyden kuntokartoituksen. No eipä siinä mitään, onhan se meidän myyjienkin turvaksi, mutta jos kartoitusta ei saataisi sovittua tiistaille, olisi kauppojen teko ja omien pankkiasioidemme hoito siirtynyt seuraavalle viikolle. Välittäjämme oli tehokas ja sai kartoituajan heti tiistaille.

Kaksi tuntia kestäneen tarkastuksen tuloksena löytyi vain yksi huomautuksen kohta. Suihkun sekoittajan silikoonisaumaus oli mennyt huonoksi ja kosteutta oli kahden laatan alueella sekoittaja ympärillä. Tämän kun korjaamme, niin kaikki on kunnossa.

Torstaina vihdoin pääsimme allekirjoittamaan kauppakirjat. Oli melkoinen yllätys että saimme kotimme myytyä tässä maailmantilanteessa reilussa kahdessa kuukaudessa. Ostajat vielä kertoivat etsineensä sopivaa asuntoa seitsemän vuoden ajan, joten tässähän voisi olla jopa ylpeä, että he halusivat ostaa juuri meidän kotimme.

kiinteistökauppojen jälkeen jatkoimme konttorinjohtajan kanssa allekirjoittamalla kasan rakentamiseen liittyvien papereiden kanssa. Saimme välittäjältämme jo aiemmin hyvän vinkin vaatia edullisen aikasemman asuntolainamme jatkamista samalla marginaalilla kuin se oli ollutkin. Rahanarvoinen vinkki siis!

Olimme saaneet tontinmaksuohjeet Mäntsälän kunnalta jo aiemmin tällä viikolla, joten tontti maksettiin pankissa samalla käynnillä. Perjantaina kävimme allekirjoittamassa Mäntsälän kunnan talolla tonttikauppakirjat. Kunhan lainhuuto astuu virallisesti voimaan talon perustusten tekemisen jälkeen, olemme virallisuuksienkin puolesta tontin omistajia. Mutta periaatteessa meillä on nyt 1506 neliön tontti!! Yllätyimme kun kuulimme, että nykypäivänä 70%tonteista on vuokratontteja