Muuttovalmis kuullostaa helpolta ja vaivattomalta rakennustavalta, mutta siltikään asiat ei hoidu itsestään, varsinkaan näin alkuvaiheessa. Talopakettimme tulee siis muuttovalmiina, mutta tämän lisäksi meidän itse pitää hoitaa ainakin seuraavat asiat (listasta varmasti puuttuu jotakin)

- tonttihakemus + rakennuslupa-asiat

- maaperätutkimus

- pankin kanssa asiointi

- tonttiliittymien sopimukset (vesi, sähkö, valokaapeli, kaukolämpö)

- jätesopimus (sitten joskus kun sen aika tulee)

- rakennusprojektin vastaava työnjohtaja, pääsuunnittelija, ulkopuolisten KVV-töiden vastaava

- maanrakennustöiden kilpailutus

- radonputkitus talon sisäpuolen täytön sisään

- maanrakennustyöt kaivuu- ja maantäyttötöiden osalta

- salaojat ja talon ulkopuoliset routaeristykset + sokkelin sisäosan täyttö (styroksit maanvaraisen lattiavalun alle kuuluu jo talopakettiin)

- Aluspuita pitäisi olla riittävästi tavara toimituksille. Tätä varten pitäisikin selvittää, että mistä niitä aluspuita oikein saa ja tuleeko ne pihalle vai sisälle?

 

Kun nämä on tehty, alkaa Design Talon työt. Talopaketin hintaan kuuluu 900x300 teräsbetonisokkeli, joka valetaan paikanpäällä.

 

- Pihatyöt eivät oletettavasti myöskään kuulu talopaketin toimitukseen

- Rakennusaikainen siivous ja roskien poisvienti kuuluu meille

- Kun paikalle saapuu tavaratoimituksia, pitää meidän olla painkanpäällä niitä vastaanottamassa (näitä taisi olla muistini mukaan noin 5 kertaa)

- Jos rakentaminen tapahtuu talvisaikaan, niin lumityöt pitäisi myös itse käydä tekemässä.

Kun talo alkaa näyttää jo kodilta, alkaa suunnittelu sisustuksen sävyjen suhteen (luultavasti tähän mennessä mieli valintojen suhteen on muuttunut monta kertaa). Seinät tulee valmiiksi maalattuna ja muistaakseni kahteen seinään sai jopa valita tapettia. Seinämaaleissa sai valita kahta eri sävyä (valkoinenkin lasketaan sävyksi). Kiintokalusteet kuuluu pakettihintaan, kuten myös kodinkoneet. Itse sitten hommaamme pyyhekoukut, verhotangot, wc-paperitelineet ym pienet kodin lisävarusteet.

Matkanvarrella tulee varmasti kaikenlaisia lisähommia, joista ei ole vielä tietoakaan.