Kuluneella viikolla olemme saaneet paljon apua halkohommissa äidiltäni ja enoltani, jotka kävi pilkkomassa kaikki pölkyt haloiksi. Suurkiitos tästä avusta. Nyt onkin sitten hommia halkojen siirtelyssä. Ensin halot kerätään kasaan tontin reunalle ja kun talo on kesällä maalattu, voisi haloille tehdä kunnon säilytyspaikat esim. autotallin seinustalle. Roskalavan pyysimme tyhjentämään, eikä sitä nyt päätetty enää uudestaan tilata, vaan katsotaan josko pärjäisimme ilman roskalavaa loppuajan.

Kattoturvatuotteet ja rännit asennetaan ensi viikon torstaina, joten otsalaudat piti käydä maalaamassa ennen tätä. Onneksi lauantaina oli hyvä ilma maalata. Otsalautojen maalauksen jälkeen sudin vielä vähän terassien tolppia ja kaiteita.

IMG_0768-normal.jpg

Pölkkykasat tontin reunalla.

IMG_0766-normal.jpg

Otsalaudat maalattuna. Laudat oli helppo maalata kun reunuspellin reuna oli sopivasti irti laudasta, jolloin pensselin sai ujutettua reunuspellin alle. Maaliksi valitsimme Tikkurilan aitamaalin. Tämä maali on valmiiksi sävytetty ja samalla maalilla maalaamme myös terassien kaiteet ja tolpat. Aitamaali kestää hyvin kulutusta ja sääolosuhteita.

IMG_0764-normal.jpg

Halkoja, kuraa ja auringonpaiste.

 

IMG_0762-normal.jpg

Hieman jo näyttää paremmalta kun tolpissakin on jo kevyt kerros maalia lähes koko pituudelta.

IMG_0759-normal.jpg

Takapihaa. Maanrakentajamme teki syksyllä tontin rajalle hienon kivimuurin. Muurin päälle istutetaan 30 m pitkä tuija-aita. Muuten ei vielä juurikaan ole suunnitelmia puutarhan suhteen. Pääsia on että saataisiin pihalle kunnon nurmikko jo tänä kesänä.