Kuukauden ajan katseltuamme eri talotoimittajien malleja, oli tietokoneelle kertynyt lähes kaksikymmentä talotoimittajan nettisivustoa. Läheskään kaikki eivät valmista taloja muuttovalmiina ja melko harvat niitä ainakaan hinnoittelivat valmiiksi.

Loppusuoralla meillä oli kaksi talopaketin toimittajaa, joilta kysyimme lopulliset tarjoukset. Muiden toimittajien talomallit eivät myöskään pohjiltaan miellyttäneet meitä. Halusimme mahdollisimman ison yheisen tilan olohuoneelle ja keittiölle. Lisäksi nämä tilat piti saada myös samalle puolelle taloa, mikä tiputti laskuista pois melko monta perinteistä talomallia.

Lähtökohtana toiveillemme oli 1-kerroksinen puutalo, jossa on neljä makuuhuonetta ja isot korkeat ikkunat. Isännän kanssa oli sopimus, että myös autotalli tulee kun ryhdymme rakennuttamaan taloa.

Kävimme Hyvinkään asuntomessuilla ja tämä vahvensi mielipidettämme siitä, että lopullinen talovalintamme tulisi olemaan Design talon Hailuoto malli.

design%20hailuoto%20143-normal.jpg

 

Tässä talon pohja lähtökohtaisessa muodossa. Teimme tähän muutamia pieniä muutoksia.

hailuodon%20pohja-normal.jpg

 

Muutokset koski keittiön järjestystä, takapihan kuistia, takan sijaintia sekä kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen välistä seinää.