Olemme olleet hieman kahden vaiheilla siinä, että aloittaisimmeko rakennusprojektimme vielä tämän vuoden puolella vai vasta maalikuussa. Vielä ei ole luvattu lunta ainakaan lähiaikoina, mutta äkkiäkös se talvi tulee. Viime vuonna pysyvä lumi satoi marraskuussa.

Otimme selvää että olisiko mahdollista saada Perustavalta perustukset vielä marraskuun aikana ja talopaketti sitten tammikuussa. Tämä oli kuulemma mahdollista vaikka eivät tällaista vaihtoehtoa meille itse tarjonneetkaan. Vastaava työnjohtajamme aloittaa lomansa itsenäisyyspäivän tienoilla, joten pohjatyöt pitäisi saada sisäpuolen täyttöjen kanssa tuohon mennessä. Perustavalta epäilivät ensi ehtivätkö vielä viikolle 48, mutta seuraavana päivänä saimme tiedon, että perustukset voidaan tehdä jo viikolla 48, jotta sisäpuolen täytöt ehditään saada valmiiksi ennen itsenäisyyspäivää.

Sitten piti soittaa vesilaitoikselle ja sähkölaitokselle, että liittymät varmasti saadaan ajoissa tontille. Liittymät ovatkin helposti tontin rajalla, joten nekään eivät olleet ongelma.

Olin tilannut kunnan rakennusvirastosta karttapaketin rakennuslupahakemustamme varten. Paketin mukana tuli lista naapurien kuulemisesta. Neljää naapuria piti "kuulla" ja meillä oli siihen alle viikko aikaa. Loppujen lopuksi saimme päivää ennen hakemuksen jättöä kuulemiset kasaan ja rakennuslupahakemus jätettiin kunnalle maanntaina 4.11. Lupamme kuulemma käsiteltäisiin keskiviikkona 6.11. ja perjantaina 8.11. lupa on kuulemma jo nähtävillä.

Maanrakennustöihin vallitsimme Koneurakointi Teräväisen, jolla on tuntemusta jo kunnalistekniikan perustamisista tonttimme ympäristöstä. Nyt kun projektimme pyörähti näinkin vauhdilla käyntiin, niin emme ehdi itse edes katamaan tontin puita, joten Teräväinen hoitaa puolestamme senkin homman. Päädyimme siihen, ettemme ota maanrakennustöitä urakkana, vaan tuntiveloitusperiaatteella.

Maanantaina 11.11. vastaava työjohtajamme tilasi tontille jo talon nurkkamerkit, joten tontti tulee olla ennen sitä siistitty pintamaista ja puista. Aloituskokous pidetään tontilla tiistaina 12.11.

Design talolta vahvistettiin talomme toimitusviikoksi viikko 3. Tällöin pääsemme muuttamaan uuteen kotiin juhannusviikolla! Tähän viikkoon on mahtunut hirmuinen määrä puhelinsoittoja ja sähköposteja. Kaiken lisäksi muutimme Mäntsälään väliaikaiseen pienempään vuokra-asuntoon. Tavaran paljous yllätti meidän ja viimeisiä tavaroita ei meinaa saada millään mahtumaan. Yksi kuormallinen pitäisi vielä hakea ja löytää niille vielä sijoituspaikat.

Rakennuslupamme tulee lainvoimaiseksi 22.11., jolloin valitusaika menee umpeen. Ennen tätä tontilla saa kaivaa ja tehdä tarvittavia maansiirtoja, mutta perustuksia ei saa valaa kuin vasta tuon jälkeen. Meidän etumme rakennuslupahakemuksen jättämisessä on se, että päätös sadaan niinkin nopeasti kuin kahdessa päivässä. Tämä on juuri näitä pienen paikkakunnan etuja. Toki tämä vuodenaikakin on rauhallisempi rakennusprojetkien kannalta.